Tuesday, August 1, 2017

မုန္​႔ဟင္​းခါး Review...



ကြၽန္​​ေတာ္​က မုန္​႔ဟင္​းခါး သိပ္​မႀကိဳက္​ဘူး။သိပ္မၾကိဳက္ဘူး ဆို​ေ​​​ပမယ့္ ​ဥတု၊အခ်ိန္​၊အဟာရ သံုးဦးသံုးဖလွယ္​ တင္​့တယ္​တဲ့
ခ်ိန္​ ဆိုရင္​​ေတာ့ စားျဖစ္​တယ္​​ေပါ့ဗ်ာ။ဒီ​ေန႔​ေတာ့ အဲ့ဒီ သံုးပါးမ်ွတလို႔ မုန္​႔ဟင္​းခါး စားျဖစ္​တယ္​။

ဆိုင္​​ေနရာကို မ​ေျပာခင္​ အရင္​ဆံုး ဆိုင္ရဲ့ ​အခင္​းအက်င္​း​ေလး​ေျပာျပမယ္​။ဆိုင္​က လမ္​း​ေဘးမွာ အထမ္​းနဲ႔​ေရာင္​းတဲ့ဆိုင္​ပဲ။
မုန္​႔ဟင္​း​ရည္​အိုးက တစ္​ဘက္​ မုန္​႔ဖတ္​နဲ႔ အ​ေၾကာ္​က တစ္​ဘက္​ အဲ့ႏွစ္​ဘက္​ကို အထမ္​း​ေလးနဲ႔​ေရာင္​းတာ။ဆိုင္​​ေ႐ွ႕မွာ ရပ္​
ရပ္​ျခင္​း ​ဆိုင္​က​ေကာင္​​ေလးက ပလက္​စတစ္​ခံု​ေလး တစ္​ခံုခ်​ေပးရင္​း ဘာစားမလဲ အကို ဆိုၿပီး ​ေမးတယ္​။အမွန္​​ေတာ့ သူ႔
ဆိုင္​မွာ မုန္​႔ဟင္​းခါး တစ္​မ်ိဳးပဲ ရတာ။ဘာစားမလဲ ဆိုတာက မုန္​႔ဟင္​းခါး ကို ဘယ္​လို စားမလဲ ဆိုတဲ့သ​ေဘာနဲ႔​ေမးတာ။

သူ႔ဆိုင္​မွာ မုန္​႔ဟင္​းခါးနဲ႔ တြဲဖက္​စားဖို႔ ဘူးသီး​ေၾကာ္​၊ပဲကပ္​​ေၾကာ္​၊မႏၱ​ေလးပဲ​ေၾကာ္​၊ၾကက္​သြန္​​ေၾကာ္​ ဆိုၿပီးအ​ေၾကာ္​ ၄ မ်ိဳးရတဲ့
အျပင္​ အိုးဘဲဥပါရ​ေသးတယ္​။ကြၽန္​​ေတာ္​​ ​ေရာက္​သြားတဲ့အခ်ိန္​က နည္​းနည္​း ​ေနာက္​က်​ေနၿပီဆို​ေတာ့ အိုးဘဲဥမရ​ေတာ့ဘူး။
ကြၽန္​​ေတာ္​့ အ​ေနနဲ႔က မစားဖူးတဲ့ ဆိုင္​အသစ္​ျဖစ္​ ​ေနတာရယ္​ အရသာကို ျမည္​းစမ္​းခ်င္​တာရယ္​​ေၾကာင္​့ မုန္​႔ဟင္​းခါးကို ဘူး
သီး​ေၾကာ္​နဲ႔ ထည္​့​ေပး ဆိုၿပီး မွာလိုက္​တယ္​။

ဆိုင္​က ​ေကာင္​​ေလးက မုန္​႔ဟင္​းခါး မထည္​့​ေပးခင္​ နံနံပင္​ ထည္​့မလားဆိုၿပီး​ေမးတယ္​။ကြၽန္​​ေတာ္​က အစားသိပ္​မ​ေ႐ွာင္​
တတ္​တာ​ေၾကာင္​့ ​ေခါင္​းပဲ ညႇိမ္​့ျပလိုက္​တယ္​။​ကြၽန္​​ေတာ့​ေ႐ွ႕မွာ ​ေစာင္​့​ေနတဲ့သူ ၃​ေယာက္​ ႐ွိ​ေန​ေပမယ္​့ သိပ္​မၾကာဘူး။၂မိ
နစ္​ ​ေလာက္​ပဲ ​ေစာင္​့လိုက္​ရတယ္​ဗ်။

မုန္​႔ဟင္​းခါးရဲ႕ အရသာက ​ေတာ္​​ေတာ္​​ေလး စားလို႔ အဆင္​​ေျပတယ္​ဗ်။မုန္​႔ဟင္​းရည္​ကို ငါးနဲ႔ ​ေသ​ေသခ်ာခ်ာ ခ်က္​တယ္​ ထင္​
တာပဲ။ၿပီး​ေတာ့ တျခားမုန္​႔ဟင္​းခါး ဆိုင္​​ေတြလို ဟင္​းရည္​ မခိုဘူး။မုန္​ ့ဖက္​နဲ႔ ညီ​ေအာင္​ ျပည္​့ျပည္​့ဝဝ ထည္​့​ေပးတယ္​။ဒါ့အျပ
င္​ မုန္​႔ဟင္​းခါးကို အစပ္​ႀကိဳက္​တဲ့သူ​ေတြအတြက္​ င႐ုပ္​သီးအၾကက္​မႈန္​႔ကို ဘူး​ေလးနဲ ့ခ်ထား ​ေပးတယ္​။ႀကိဳက္​သ​ေလာက္​
သာ ထည္​့စားလို႔ ရတယ္​။ပိုၿပီး​ေကာင္​းတာက ပဲသီးအ​ေတာင္​့ကို ပါးပါးလွီးၿပီး စိတ္​ႀကိဳက္​ခ်ထား​ေပးတာပဲ။တျခားဆိုင္​​ေတြ
လို စ​ေကးနဲ႔ ထည္​့​ေပးတာမ်ိဳး မဟုတ္​ဘူး။ကြၽန္​​ေတာ္​က ပဲသီးႀကိဳက္​​ေတာ့ ​အဲ့အစီအစဥ္​ကို ​ေတာ္​​ေတာ္​​ေလး သ​ေဘာက်တ
ယ္​။


​ေနာက္​ၿပီး ငွက္​​ေပ်ာပင္​ဖတ္ ​​ႀကိဳက္​တဲ့သူ​ေတြ အ​ေနနဲ႔ ပိုပိုသာသာ​ေလး ထည္​့​ေပးဆိုၿပီး ​ေတာင္​းလို႔ရတာပဲ။အႀကိဳက္​ဆံုး 
တစ္​ခုက​ေတာ့ ၾကက္​သြန္​ဥ ကို အိုးထဲမွာ ပစ္​စလက္​ခတ္​ ထည္​့ထားတာ မဟုတ္​ပဲ ေဘးနားမွာ ဘူး​ေလးနဲ႔ သီးသန္​႔ဖယ္​
ထားတာပဲ။ႀကိဳက္​တဲ့သူက ​ေတာင္​းဆိုတာနဲ႔ ၾကက္​သြန္​ဥ အျပင္​ ဟင္​းရည္​​ေလးပါ နည္​းနည္​း ထည္​့​ေပး​ ​ေသးတယ္​ဗ်ား...။

အခ်ဥ္​ႀကိဳက္​သူ​ေတြအတြက္​ ပုလဲ တံဆိပ္​ ႐ွာလကာရည္​အျပင္​ ႐ိုး႐ိုး သံပယိုသီးကို အစိတ္​​ေလး​ေတြ လွီး​ေပးထားတာလည္​
း ႐ွိ​ေသးတယ္​။ႀကိဳက္​ရာ ​ေရြးစားလို႔ ရတာ​ေပါ့။ ငံျပာရည္​ကလည္​း ​ေရႊငါးတံဆိပ္​ အသင္​့သံုး ငံျပာရည္​ကို ခ်​ေပးထားတာဆို​
ေတာ့ လက္​​ေတြ ဘာ​ေတြ နံမွာလည္​း ပူစရာမလိုဘူး။စားၿပီးလို႔ စပ္​ရင္​ အသင္​့​ေသာက္​ဖို႔အတြက္​ ​ေရဘူးခ်ထား
​ေပးတယ္​။Tissue ကိုလည္​း ready ျပင္​ထား​ေပးတယ္​။

စားၿပီးလို႔ ပိုက္​ဆံ႐ွင္​း​ေတာ့ မုန္​႔ဟင္​းခါးနဲ႔ အ​ေၾကာ္​တစ္ခုကို စုစု​ေပါင္​း ၅၀၀ ပဲ က်တယ္​။ စားလို႔ သင္​့္​တယ္​ လို႔​ေျပာလို႔ရတ
ယ္​။ဆိုင္​မွာက ဝန္​ထမ္​း ၂ ​ေယာက္​႐ွိတယ္​။တစ္​​ေယာက္​က မုန္​႔ဖက္​ျပင္​​ေပးတယ္​။တစ္​​ေယာက္​က လိုအပ္​တာ စီစဥ္​​ေပးတ
ယ္​။စားၿပီးလို႔ ပိုက္​ဆံ႐ွင္​းမလို႔ ​ေစာင္​့​ေနတုန္​းမွာပဲ ဟင္​းရည္​​ေသာက္​ဦးမလား အကို ဆိုတာနဲ႔ ​ေခါင္​းညႇိမ္​့ျပလိုက္​ၿပီး ဟင္​းရ
ည္​နည္​းနည္​းပါ အဆစ္​​ေသာက္​ခဲ့ရ​ေသးတယ္​။

ဒီ​ေလာက္​ဆို စားသင္​့မစားသင္​့ စဥ္​းစားလို႔ ရ​ေလာက္​ၿပီ​ေပါ့။တကယ္​လို႔ စားခ်င္​တယ္​ဆိုရင္​​ေတာ့  အရင္​ ဘားလမ္​း ​ေခၚ 
အခု မဟာဗႏၶဳလပန္းျခံလမ္​း အ​ေပၚဘ​ေလာက္​နဲ႔ အ​ေနာ္​ရထာလမ္​း ဆံုတဲ့ ​ေနရာ​ေလးမွာ ႐ွိတယ္​။ဆိုင္​နာမည္​က စိုး​ေအာင္​
ဆိုၿပီး တစ္​​​ေပ​ေလာက္​ သံျပား​ေလး​ေပၚမွာ ​ေရးထားတယ္​။

ဆိုင္​ဖြင္​့ခ်ိန္​က မနက္​ ၇ နာရီနဲ႔ ၁၀ နာရီ ၾကားအခ်ိန္​​ေလာက္​ပဲ။မုန္​႔ဟင္​းခါး ခ်စ္​သူ​ေတြ အ​ေနနဲ႔ ​ေရြးခ်ယ္​သင္​့တဲ့ ​ေနရာ​ေလး
တစ္​ခုပဲ ျဖစ္​ပါတယ္​။

လင္းညီညာ




No comments:

Post a Comment

“Cover letter ေရးနည္း” (၁) Cover Letter ဆိုုတာ Cover Letter ဆိုုတာဟာ resume သုုိ႔မဟုုတ္ CV တိုု႔နဲ႔ တြဲျပီးတင္ရေလ့ရွိတဲ့၊ တစ္နည္း...