ကြၽန္ေတာ္က မုန္႔ဟင္းခါး သိပ္မႀကိဳက္ဘူး။သိပ္မၾကိဳက္ဘူး ဆိုေပမယ့္ ဥတု၊အခ်ိန္၊အဟာရ သံုးဦးသံုးဖလွယ္ တင့္တယ္တဲ့
ခ်ိန္ ဆိုရင္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္ေပါ့ဗ်ာ။ဒီေန႔ေတာ့ အဲ့ဒီ သံုးပါးမ်ွတလို႔ မုန္႔ဟင္းခါး စားျဖစ္တယ္။
ဆိုင္ေနရာကို မေျပာခင္ အရင္ဆံုး ဆိုင္ရဲ့ အခင္းအက်င္းေလးေျပာျပမယ္။ဆိုင္က လမ္းေဘးမွာ အထမ္းနဲ႔ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ပဲ။
မုန္႔ဟင္းရည္အိုးက တစ္ဘက္ မုန္႔ဖတ္နဲ႔ အေၾကာ္က တစ္ဘက္ အဲ့ႏွစ္ဘက္ကို အထမ္းေလးနဲ႔ေရာင္းတာ။ဆိုင္ေ႐ွ႕မွာ ရပ္
ရပ္ျခင္း ဆိုင္ကေကာင္ေလးက ပလက္စတစ္ခံုေလး တစ္ခံုခ်ေပးရင္း ဘာစားမလဲ အကို ဆိုၿပီး ေမးတယ္။အမွန္ေတာ့ သူ႔
ဆိုင္မွာ မုန္႔ဟင္းခါး တစ္မ်ိဳးပဲ ရတာ။ဘာစားမလဲ ဆိုတာက မုန္႔ဟင္းခါး ကို ဘယ္လို စားမလဲ ဆိုတဲ့သေဘာနဲ႔ေမးတာ။
သူ႔ဆိုင္မွာ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ ဘူးသီးေၾကာ္၊ပဲကပ္ေၾကာ္၊မႏၱေလးပဲေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဆိုၿပီးအေၾကာ္ ၄ မ်ိဳးရတဲ့
အျပင္ အိုးဘဲဥပါရေသးတယ္။ကြၽန္ေတာ္ ေရာက္သြားတဲ့အခ်ိန္က နည္းနည္း ေနာက္က်ေနၿပီဆိုေတာ့ အိုးဘဲဥမရေတာ့ဘူး။
ကြၽန္ေတာ့္ အေနနဲ႔က မစားဖူးတဲ့ ဆိုင္အသစ္ျဖစ္ ေနတာရယ္ အရသာကို ျမည္းစမ္းခ်င္တာရယ္ေၾကာင့္ မုန္႔ဟင္းခါးကို ဘူး
သီးေၾကာ္နဲ႔ ထည့္ေပး ဆိုၿပီး မွာလိုက္တယ္။
ဆိုင္က ေကာင္ေလးက မုန္႔ဟင္းခါး မထည့္ေပးခင္ နံနံပင္ ထည့္မလားဆိုၿပီးေမးတယ္။ကြၽန္ေတာ္က အစားသိပ္မေ႐ွာင္
တတ္တာေၾကာင့္ ေခါင္းပဲ ညႇိမ့္ျပလိုက္တယ္။ကြၽန္ေတာ့ေ႐ွ႕မွာ ေစာင့္ေနတဲ့သူ ၃ေယာက္ ႐ွိေနေပမယ့္ သိပ္မၾကာဘူး။၂မိ
နစ္ ေလာက္ပဲ ေစာင့္လိုက္ရတယ္ဗ်။
မုန္႔ဟင္းခါးရဲ႕ အရသာက ေတာ္ေတာ္ေလး စားလို႔ အဆင္ေျပတယ္ဗ်။မုန္႔ဟင္းရည္ကို ငါးနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ခ်က္တယ္ ထင္
တာပဲ။ၿပီးေတာ့ တျခားမုန္႔ဟင္းခါး ဆိုင္ေတြလို ဟင္းရည္ မခိုဘူး။မုန္ ့ဖက္နဲ႔ ညီေအာင္ ျပည့္ျပည့္ဝဝ ထည့္ေပးတယ္။ဒါ့အျပ
င္ မုန္႔ဟင္းခါးကို အစပ္ႀကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ င႐ုပ္သီးအၾကက္မႈန္႔ကို ဘူးေလးနဲ ့ခ်ထား ေပးတယ္။ႀကိဳက္သေလာက္
သာ ထည့္စားလို႔ ရတယ္။ပိုၿပီးေကာင္းတာက ပဲသီးအေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ခ်ထားေပးတာပဲ။တျခားဆိုင္ေတြ
လို စေကးနဲ႔ ထည့္ေပးတာမ်ိဳး မဟုတ္ဘူး။ကြၽန္ေတာ္က ပဲသီးႀကိဳက္ေတာ့ အဲ့အစီအစဥ္ကို ေတာ္ေတာ္ေလး သေဘာက်တ
ယ္။
ေနာက္ၿပီး ငွက္ေပ်ာပင္ဖတ္ ႀကိဳက္တဲ့သူေတြ အေနနဲ႔ ပိုပိုသာသာေလး ထည့္ေပးဆိုၿပီး ေတာင္းလို႔ရတာပဲ။အႀကိဳက္ဆံုး
တစ္ခုကေတာ့ ၾကက္သြန္ဥ ကို အိုးထဲမွာ ပစ္စလက္ခတ္ ထည့္ထားတာ မဟုတ္ပဲ ေဘးနားမွာ ဘူးေလးနဲ႔ သီးသန္႔ဖယ္
ထားတာပဲ။ႀကိဳက္တဲ့သူက ေတာင္းဆိုတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ဥ အျပင္ ဟင္းရည္ေလးပါ နည္းနည္း ထည့္ေပး ေသးတယ္ဗ်ား...။
အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္ ပုလဲ တံဆိပ္ ႐ွာလကာရည္အျပင္ ႐ိုး႐ိုး သံပယိုသီးကို အစိတ္ေလးေတြ လွီးေပးထားတာလည္
း ႐ွိေသးတယ္။ႀကိဳက္ရာ ေရြးစားလို႔ ရတာေပါ့။ ငံျပာရည္ကလည္း ေရႊငါးတံဆိပ္ အသင့္သံုး ငံျပာရည္ကို ခ်ေပးထားတာဆို
ေတာ့ လက္ေတြ ဘာေတြ နံမွာလည္း ပူစရာမလိုဘူး။စားၿပီးလို႔ စပ္ရင္ အသင့္ေသာက္ဖို႔အတြက္ ေရဘူးခ်ထား
ေပးတယ္။Tissue ကိုလည္း ready ျပင္ထားေပးတယ္။
စားၿပီးလို႔ ပိုက္ဆံ႐ွင္းေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ အေၾကာ္တစ္ခုကို စုစုေပါင္း ၅၀၀ ပဲ က်တယ္။ စားလို႔ သင့္္တယ္ လို႔ေျပာလို႔ရတ
ယ္။ဆိုင္မွာက ဝန္ထမ္း ၂ ေယာက္႐ွိတယ္။တစ္ေယာက္က မုန္႔ဖက္ျပင္ေပးတယ္။တစ္ေယာက္က လိုအပ္တာ စီစဥ္ေပးတ
ယ္။စားၿပီးလို႔ ပိုက္ဆံ႐ွင္းမလို႔ ေစာင့္ေနတုန္းမွာပဲ ဟင္းရည္ေသာက္ဦးမလား အကို ဆိုတာနဲ႔ ေခါင္းညႇိမ့္ျပလိုက္ၿပီး ဟင္းရ
ည္နည္းနည္းပါ အဆစ္ေသာက္ခဲ့ရေသးတယ္။
ဒီေလာက္ဆို စားသင့္မစားသင့္ စဥ္းစားလို႔ ရေလာက္ၿပီေပါ့။တကယ္လို႔ စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရင္ ဘားလမ္း ေခၚ
အခု မဟာဗႏၶဳလပန္းျခံလမ္း အေပၚဘေလာက္နဲ႔ အေနာ္ရထာလမ္း ဆံုတဲ့ ေနရာေလးမွာ ႐ွိတယ္။ဆိုင္နာမည္က စိုးေအာင္
ဆိုၿပီး တစ္ေပေလာက္ သံျပားေလးေပၚမွာ ေရးထားတယ္။
ဆိုင္ဖြင့္ခ်ိန္က မနက္ ၇ နာရီနဲ႔ ၁၀ နာရီ ၾကားအခ်ိန္ေလာက္ပဲ။မုန္႔ဟင္းခါး ခ်စ္သူေတြ အေနနဲ႔ ေရြးခ်ယ္သင့္တဲ့ ေနရာေလး
တစ္ခုပဲ ျဖစ္ပါတယ္။လင္းညီညာ
No comments:
Post a Comment